搜尋Article

品茗‧雋永生活

Enjoy ‧ Meaningful Life
品茗‧雋永生活
Taiwan,Taichung

105.06.15
522m²
木皮.石材.烤漆.鏡面

 

This case involves the design of reception center for a large building construction project. The design concept aligns with the European character of the building itself, demonstrating the British classical style. The creative designer used light colors as the base, with different textures and materials like mirrors, satin, stone and metal, etc. to enrich the space. By doing this, it creates a fruitful, vivid and a meaningful space for the residents. Various refined details can be found in configuration and design arrangement of the space. By careful consideration and sophisticated design, this case focuses on strengthening the connections between people in space, eventually providing a rich, varied, yet close and warm “home.”

 

本案為大型華廈建案的接待中心設計,在概念操作上,延續建案本身強調英式古典風格的歐洲生活營造,以淺色系素材為基底,搭配鏡面、緞面、石材與金屬等不同材質的運用進行空間創作,創造出多變又具質感的雋永場域。空間中的各種細節巧思,深思熟慮後的配置與設計安排,人與人之間被強化的連結關係,處處展現在此一案例中,最終呈現出豐富、多變,卻又緊密溫暖的-家

 

 

設計總監:許碧蘭
主持設計:邱麟茹
工程團隊:林佳緯
空間攝影:劉俊傑

 
TOP